Päivän inspiraatiopläjäys. Kaikki kuvat on otettu ffffoundin ja behancen kaltaisilta sivustoilta.
keskiviikko 10. marraskuuta 2010
tiistai 9. marraskuuta 2010
6) Häpeä
Jokainen on joskus kokenut miltä tuntuu hävetä. Häpeä on yksi ihmisen perustunteista. Häpeän ja syyllisyyden tunteet ovat usein kytköksissä toisiinsa.Yksilöllisen häpeän tunteen lisäksi voidaan puhua myös yhteisön tai yhteiskunnan kollektiivisesta häpeästä.
Tehtävä: Toteuta teos, jossa käsittelet häpeän tunnetta. Nimeä teoksesi.
Toteutustapa: Vapaa
Arviointikohteet: • Tunteen välittyminen
Päätin pitkän mietinnän jälkeen toteuttaa kyseisen aiheen mahdollisimman yksinkertaisesti, koska kuitenkin arviointikohteena on tunteen välittyminen. Yksinkertaisuus helpottaisi tunteen välittymistä katsojalle. Tästä johtuen löin lukkoon idean teoksen teemasta: yksilön suhtautumisesta häpeään.
Aloitin asennon keksimisen kyselemällä lähipiiriltäni, että miltä heistä on tuntunut häpeän hetkellä. Vastauksissa oli paljon samankaltaisuuksia, kuten halu kadota maanrakoon. "Miten saisin kuvattua halun kadota maanrakoon." aloin miettiä. Halu lakata olemasta, olematon, ennen syntymistä, raskaus ja sikiö. Sikiöasennossa oleva aikuinen kuvaisi halua kadota, päästä pois, päästä turvaan häpeältä. Asento oli melkein valmis, kunnes automatkalla jatkoin ajatusleikkiä. Olematon, piilosta leikkiminen ja miten pikkulapsena oli piiloutunut kädet silmillä luullen olevansa piilossa.
Asennon keksimisen jälkeen päätin siirtyä värimaailman hakemiseen. Jälleen kerran toteutin kyselyn: "Onko häpeä lämmin vai kylmä?" Suurin osa vastauksista oli sitä mieltä, että häpeä olisi negatiivinen lämmin, kokonaisvaltainen, joten päätin toteuttaa teoksen lämpimillä väreillä (yllätysyllätys). Kuitenkin mieltäni jäi askarruttamaan lämmön negatiivisuus. Loppujen lopuksi Kiasma-käynnin jälkeen keksin miten näyttäisin sen. Päätin lisätä teokseen paksun mustan reunan, joka kuvastaisi juuri kyseistä huonoa puolta. Kyseisen reunan sijoittaminen on tärkeää, koska yläreunaan sitä ei voi laittaa, koska silloin se antaisi liian painostavan ja ahdistavan ilmapiirin teokseen.
Vielä on kuitenkin paljon tehtävää, kuten värikokeilut(teen työn öljyväreillä) ja kuvien ottaminen. Onneksi taulupohja on kaikesta huolimatta jo aikaisemmin hankittu, ettei se tuottaisi ongelmia aikataulussa.
Apua inspiraation puutteseen:
- www.fatcap.com
- www.montana-cans.com/news/
- www.molotow.com/magazine/blog/
- ffffound.com
- acreativeuniverse.com
- www.behance.net
- blog.yimmyayo.com
- thisisnthappines.com
- dethjunkie.tumblr.com
Ajattelin lähiaikoina tehdä kunnon kuvapläjäys-postauksen osasta kuvia, jotka ovat inspiroineet tai ovat muuten vain siistejä. Kyseisistä kuvista suurin osa tulee aiemmin mainituilta sivustoilta ja erikoistapaus-kuviin tulee linkit messiin. PLUS vanhoja piirustuksia.
http://haciendofotos.com/wp-content/uploads/jacques-cousteau.jpg |
ffffound.com:in kätköistä tämänkin alkuperäinen versio. |
sunnuntai 7. marraskuuta 2010
Juhlat juhlittu ja lompakko tyhjillään. Toisin sanoen ei ole tullut paljoa piirrettyä, mutta senkin edestä on tullut suunniteltua. Nyt pitäisi vain saada ideat nopeasti paperille ennen kuin katoavat. Kyseisistä ideoista ja suunnitelmista huomenna lisää.
Edellisen postauksen piirustus valmiina. Tarkoitus oli tehdä värikokeilu ja saada samalla tietää, että osaisiko tehdä täyteläisen ja melko realistisen näköisen ihmisen.
Suoraan kuvasta, joka löytyi ffffound.com:sta. |
torstai 4. marraskuuta 2010
2 viikon aktiivisen välttelyn jälkeen päätin vihdoinkin aloittaa kyseisen blogin kirjoittamisen, joten lähiviikkoina on luvassa kuvataiteen lukiodiplomin prosessin kuvausta, omia täherryksiäni ja kuvia, paljon kuvia.
Nyt kun jää on murrettu, on sopiva aika kertoa mitä ja miksi. Mitä on helppo: kuvataiteen lukiodiplomin prosessin kuvaus. Pääsyyllinen blogin aloittamiseen oli Hesarin artikkeli siitä, miten nykytaiteessa on yleistynyt se miten katsoja halutaan teokseen sisälle ja osaksi teosta. Kyseisen seikan kyllä huomaa Kiasmankin näyttelyistä ja uusista Ars Fennica-töistä. Blogin avulla katsoja pääsee seuraamaan öljyvärityön kehitystä, vaikka ei pääsekään itse teokseen mukaan.
Kuvataiteen lukiodiplomin aiheista valitsin kuudennen, eli "Häpeän". Kyseisen aiheen nosti mielenkiintoisimmaksi sen yksinkertaisuus ja myös se että suurin osa ryhmästämme valitse sen lukiodiplomityökseen. On kiinnostavaa nähdä miten teokset tulevat eriämään toisistaan. Kaikki eri näkökulmat ja eri toteutustavat.
Loppuun sneak preview uusimmasta värikokeilusta.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)